Nieuws

foto's

14-10-2019

SLOTDAG 27 oktober

Beste Leden van de Voorschotense Golfclub (VGC),

 

Op zondag 27 oktober  a.s. sluiten we het Zomerseizoen af met de Slotdag.

 

Tijdens de Slotdag op onze golfbaan het Wedde vindt zowel in de ochtend als in de middag een wedstrijd plaatst, met aansluitend de prijsuitreiking en als afsluiting een Indonesisch buffet*.

 

De Ochtendwedstrijd begint om 10.30 uur

-          Het is een 18 holes Stableford wedstrijd, met alternatieve afslagen

 

De Middagwedstrijd begint om 14.00 uur

-          Het is een 9 holes Texas Scramble wedstrijd, hierbij zijn ook de leden

met baanpermissie van harte welkom.

 

Voor één of beide wedstrijden kunt U zich inschrijven via e-Golf4U

In de e-Golf4U - aankondiging vindt U nadere details over beide wedstrijden.

 

Spelers en niet - spelers:

Na afloop van de middagwedstrijd (±16.00 uur) vindt de traditionele Slotdagmanifestatie plaats, waarvoor alle Leden van de VGC worden uitgenodigd.

 

Tijdens de Slotdagmanifestatie worden de prijzen uitgereikt:

Voor de Beste Golfer van het Jaar, de winnaars van de ZAC- wedstrijden, de winnaar

van de maandag bogey-wedstrijd en de winnaars van de Slotdag- ochtend en -middagwedstrijd.

 

Wegens het succes van vorig jaar is er ook nu weer ter afsluiting van de Slotdag (± 18.00 uur) een Indonesisch buffet in het restaurant.

De kosten van het buffet zijn € 18,- p.p.

 

*Aanmelden voor het Indonesisch buffet bij Jan Visser tot uiterlijk 25 oktober 18.00 uur:

tel.: 071-5768386

mobiel: 06-55100485

email: tc.visser@planet.nl

 

Komt allen naar de Slotmanifestatie.

 

De Wedstrijdcommissie,

foto's foto's

14-10-2019

Vriendenwedstrijd 13 oktober 2019

15 VGC leden met 15 vrienden hebben op onze prachtige baan heerlijk gespeeld met een zeer goed resultaat.

Er waren ook een aantal oud- leden als vrienden ingeschreven. Het weer was ons goed gezind. Geen regen en een goede temperatuur. De baan lag er zeer goed bij.
Bij ontvangst ontvingen de deelnemers een balletje, t- tje en een muntje voor een consumptie. Roy van Ommeren had alle scorekaarten al compleet ingevuld! Dank hiervoor.
De winnaars waren: Michiel van Esdonk en Max Lagrauw.
Tweede waren: Het bekende koppel Nicole Roemers en Jan Klein.
Het was een heel gezellige, ontspannen middag.


Corrie Koopmans

12-10-2019

ETIQUETTE !!!

Nog eens een keer: Etiquette op de baan

 

Het blijkt dat er nog steeds leden met golfpermissie zijn die niet bekend zijn met de golfetiquette, waardoor zich onveilige situaties voordoen. Hierbij geven wij een aantal voorbeelden van do’s en don’ts.

 

1.      Bij elke par 3 hole mag pas worden afgeslagen als de voorgaande speler(s) de green hebben verlaten. Dus niet: “die afstand haal ik toch nooit” bijvoorbeeld hole 7. Je weet nooit of je toevallig toch verder slaat!

2.      Roep bij elke afzwaaier: “FORE”. Als iemand in de buurt staat is hij/zij gewaarschuwd.

3.      Kijk extra goed uit in moeilijk overzichtelijke situaties, bijvoorbeeld hole 8.

4.      Sta je ergens, zorg dat jouw tas goed zichtbaar is vanaf de teebox (afslag), er zijn stukken van hole 8 die moeilijk vanaf de teebox te zien zijn.

5.      Kijk nog eens goed naar de lokale voorrangsregels: green hole 4 pas betreden nadat hole 7 heeft afgeslagen; hole 7 eerst kijken of er iemand op de green van hole 4 staat.

 

Als iedereen zich aan deze regels houdt leidt dat tot een maximale veiligheid op de baan.

foto's foto's

07-10-2019

Medal 7 2019

De laatste medal (nummer 7) werd gisteren 6 oktober gespeeld.

Een klein groepje 'die hards', (ze pasten zelfs makkelijk op één foto) hadden zich aangemeld voor deze 18-holes stableford wedstrijd.

De baan was ondanks de regen van de dagen ervoor prima bespeelbaar. Goed voorbereid op regen en wind ging eenieder de baan in. Na 9 hole is de wedstrijd gestopt wegens steeds slechter wordende weersomstandigheden, de regen kwam met bakken uit de lucht.

René de Bondt deed voor de 1e keer mee en won bij de hoge handicappers met 20 punten over 9 holes de eerste prijs (dat wordt wat als het mooi weer is).

Ondanks de regen tóch een geslaagde halve wedstrijd.

 

foto's foto's

24-09-2019

Regio Handicartwedstrijd

De dag van de gemiste putjes.

Afgelopen vrijdag, 20 september 2019, kwamen alle clubwinnaars van de handicartwedstrijden in de regio Zuidwest op Zegersloot in Alphen aan de Rijn bij elkaar. 36 greensome-koppels kwamen er strijden voor een plaats in de landelijke finale op 3 oktober. Ook wij als clubkampioen van VGC waren natuurlijk aanwezig. Er werd shot-gun gespeeld, dus dat was voor velen eerst even een flink stuk lopen. Gelukkig begonnen wij op hole 10. Dat was behoorlijk dichtbij. Om 12.20 uur werd er afgeslagen. Helaas hebben we geen potten kunnen breken. Met slechts 18 punten kwamen we van de baan. Ja je durft dat bijna niet zichtbaar op te schrijven.

Waar lag dat nu toch aan? Niet aan onszelf toch zeker.

Aan de organisatie van de dag? Nee, want die was uitstekend. Na een lekkere ontvangstkoffie kregen we zelfs een heerlijke lunch mee.

Aan het weer dan? Nee. Het was een prachtige dag. Zon, praktisch geen wind en een heerlijke temperatuur.

Aan de flightgenoten? Neen zeker niet. Een gezelliger koppel dan Paul en Grey Witteman uit Hogerheide (bij Bergen op Zoom) hadden we niet kunnen treffen.

Aan de fysieke en mentale voorbereiding? Ook niet. We waren gemotiveerd en goed voorbereid.

Aan de baan dan? Ook al niet. Die lag er uitstekend bij.

Aan het materiaal natuurlijk? Echt niet. Dat hadden we prima geprepareerd.

Zouden we dan toch voor de oorzaak van dit debacle weer de spelers zelf uitkomen? Lastig toe te geven, maar waarschijnlijk toch wel. Afslagen en door de baan gingen behoorlijk. We hebben het vooral laten liggen op de greens. Zeker 8 à 10 normaal gesproken te maken puts misten we, op de zo bekende ‘haar na’. Wij hadden er allebei last van. Misschien kunnen we het toeval nog als excuus aanvoeren. Het was gewoon onze dag niet.

 

Kijken we nu met bitterheid terug op deze dag? Integendeel, met heel veel genoegen. Het was erg gezellig en we hebben weer leuke mensen ontmoet en gezellige gesprekken gevoerd. Bij het Indisch Buffet (0verigens voor eigen rekening; tenslotte is de handicart-organisatie geen charitatieve instelling) hebben we met ons aantal behaalde punten een koppel uit Strijen helemaal gelukkig kunnen maken. Zij dachten slecht gescoord te hebben………, totdat ze hoorden met hoeveel punten wij eraf kwamen. Zo kan je dus zelfs mensen blij maken met een dooie mus dus.

 

Kortom een geslaagde dag. Voor ons de dag van de gemiste putjes. Kan gebeuren. Volgend jaar weer een nieuwe kans

Thea en Jan Visser

 

23-09-2019

Matchplay Championship Voorschotense Golf Club 2019

Op 21 en 22 september 2019 zijn de Matchplay clubkampioenschappen weer gespeeld, een 2-daags toernooi, dit jaar op 2 stralende dagen (zie foto's). 

Het aantal inschrijvingen dit jaar was laag te noemen. Een club met ca 350 leden waar slecht 16 heren en 6 dames zich inschrijven, dat kan toch veel beter !!

Een heerlijk toernooi onder geweldige weersomstandigheden (ca 25gr en volle zon) en een baan die er super mooi bij ligt, groot compliment voor Barry en zijn team.

De wedstrijd commissie heeft dit jaar wederom een goed georganiseerd toernooi neergezet, zaterdagochtend startte de 1e flight om 10.00u en zondagmiddag ca 15.00u kwam de laatste flight binnen. Een 2-daagse spannende strijd met veel verrassende uitslagen, hoogtepunten, teleurstellingen, play-offs, blije gezichten maar zeker ook sportiviteit, waardering voor elkaars prestaties en veel gezelligheid passeerden de revue, een toernooi met ups en downs maar altijd in zeer sportieve en goede harmonie met uiteindelijke winnaar bij de dames: Ria Wassenaar en bij de heren Rob Jongbloed. Nummer 2 en 3 bij de dames, Lennie Nijenhuis en Petra Jongbloed, nummer 2 en 3 bij de heren, Robert van Zijp en Jan Spit.

Hartelijk dank aan alle deelnemers, wedstrijdcommissie en al die anderen die zich ingezet hebben voor dit toernooi, ik mag wel zeggen een zeer geslaagd toernooi !! 

Gr HansD

foto's

25-08-2019

OPROEP !!!

Het Bestuur van VGC is op zoek naar vrijwilligers die graag een

bijdrage zouden willen leveren aan de activiteiten van VGC. We denken

hierbij aan financiën, communicatie (nieuwsbrieven etc), marketing

(sponsoring)

Geinteresseerde leden worden verzocht om contact op te nemen met Flip

Rothbarth (voorzitter) of Tineke van Rijn (secretaris)

foto's

28-05-2019

Pitchmarks repareren

U WILT TOCH OOK NIET DAT UW PUT PLOTSELING VAN RICHTING VERANDERT ??

REPAREER AUB UW PITCHMARKS !!