Nieuws

27-10-2019

Slotdag 27 oktober 2019 !

Slotdag  27 oktober 

Wat hebben wij bij het afsluiten van het golfseizoen 2019 geboft met het weer! En wat hebben we kunnen genieten van de baan die er ondanks de vele regenbuien prachtig uitzag. Hulde aan het team van Barry.

In de ochtend hebben we een wedstrijd gespeeld met 7 flights van 3 spelers. Ieder speelde individueel. Het was een wedstrijd over 18 holes. De eerste 9 holes waren qualifying en de tweede 9 holes hadden een alternatieve afslagplaats. Soms was dat even zoeken en door de veranderingen waren de afstanden naar de hole kleiner zodat er gemakkelijker gescoord kon worden. (hoewel dat niet bij iedereen lukte). De sfeer was goed en aan het einde van de wedstrijd kwamen de spelers van de middag er al aan om zich te melden.

In de middag werd er gespeeld met 48 deelnemers. Die werden verdeeld in teams van 5 en 6 spelers. Ieder team had een aanvoerder. De wedstrijdvorm was Texas Scramble. Daar was van tevoren duidelijke uitleg over gegeven. En al was de baan wel erg vol met spelers, het liep op rolletjes, zodat het een leuke competitie werd.

Na afloop werd er geborreld in de serre van het restaurant het Wedde. Langzamerhand verzamelden zich daar de spelers van de ochtend en van de middag en belangstellende leden. Even werd er gezellig nagepraat en toen was het tijd voor de uitslagen van de wedstrijden. Door de wedstrijdcommissie was er gezorgd voor veel prijzen in een breed assortiment en de winnaars mochten zelf daaruit een keuze maken.

De winnaar van de ochtend was Rob de Roode met 39 punten, gevolgd door Thea van Os met 38 punten, Flip Rothbarth met 37 punten, Dico van Barneveld met 36 punten en Tineke Goossens en Aad Akse met 35 punten.

Het team van Gerard Jonk won de middagwedstrijd, gevolgd door het team van Rob de Roode en het team van Ruud Mooten.

Ook werden de uitslagen bekend gemaakt van de diverse wedstrijden door het seizoen heen en op basis daarvan kon er een golfer van het jaar bekend gemaakt worden. Dat is Peter Marks. Fijn voor hem om zich nu zo te mogen noemen.

Inmiddels stond er in de bistro van het Wedde een heerlijk rijsttafel buffet klaar, gemaakt door de inmiddels bekende Berta, die echt heerlijk kan koken. Met 55 personen hebben we daarvan genoten.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag!

 

Jeanneke de Nooijer

 

 

 

17-10-2019

Dames slotdag 17 oktober 2019

Donderdag 17 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse slotdag van de dames. En hoe bijzonder was deze dag het weer. Na weken met regen en een niet zo'n beste voorspelling was het die ochtend droog en zonnig (en is het ook gebleven).

Zoals traditie is wordt deze wedstrijd gespeeld op een andere par3-baan. Dit keer had Jeanneke een mooi arrangement geregeld op Amstelborgh in Amsterdam. Eerst 9 holes spelen, dan een lunch en als je nog zin had kon je nog eens 9 holes spelen. Uiteindelijk waren we met 16 dames, waarvan er 3 gekozen hadden om 9 holes te spelen.

Na een heerlijk kopje koffie werd er om 11 uur gestart. Ondanks de korte holes was het soms toch lastig om het balletje met niet al teveel slagen op de green te krijgen. Ook hier stonden er bomen in de weg en was er behoorlijk wat water aanwezig.

Tijdens de heerlijke lunch werd de neary uitgereikt, deze was gemaakt door Marie Jeanne die maar 9 holes speelde. Zij was tevens de beste speelster van de drie 9-holes speelsters.

Na het spelen van de 2e 9 holes wist helaas niemand de neary te verbeteren.

De winnares van deze dag was Thea Visser. Zij kreeg een echte golfbeker (mok) als prijs en een nieuwe mooie wisseltrofee van glas (de wisselbeker is zoekgeraakt). Tweede prijs was voor Corrie Koopmans en gedeelde derde voor Marja v/d Vlugt en Annemarie van Fraassen. We kijken terug op een heerlijke slotdag met dank aan Jeanneke voor de prima organisatie!

foto's

14-10-2019

INSCHRIJVEN SLOTDAG 27 oktober

Beste Leden van de Voorschotense Golfclub (VGC),

 

Op zondag 27 oktober  a.s. sluiten we het Zomerseizoen af met de Slotdag.

 

Tijdens de Slotdag op onze golfbaan het Wedde vindt zowel in de ochtend als in de middag een wedstrijd plaatst, met aansluitend de prijsuitreiking en als afsluiting een Indonesisch buffet*.

 

De Ochtendwedstrijd begint om 10.30 uur

-          Het is een 18 holes Stableford wedstrijd, met alternatieve afslagen

 

De Middagwedstrijd begint om 14.00 uur

-          Het is een 9 holes Texas Scramble wedstrijd, hierbij zijn ook de leden

met baanpermissie van harte welkom.

 

Voor één of beide wedstrijden kunt U zich inschrijven via e-Golf4U

In de e-Golf4U - aankondiging vindt U nadere details over beide wedstrijden.

 

Spelers en niet - spelers:

Na afloop van de middagwedstrijd (±16.00 uur) vindt de traditionele Slotdagmanifestatie plaats, waarvoor alle Leden van de VGC worden uitgenodigd.

 

Tijdens de Slotdagmanifestatie worden de prijzen uitgereikt:

Voor de Beste Golfer van het Jaar, de winnaars van de ZAC- wedstrijden, de winnaar

van de maandag bogey-wedstrijd en de winnaars van de Slotdag- ochtend en -middagwedstrijd.

 

Wegens het succes van vorig jaar is er ook nu weer ter afsluiting van de Slotdag (± 18.00 uur) een Indonesisch buffet in het restaurant.

De kosten van het buffet zijn € 18,- p.p.

 

*Aanmelden voor het Indonesisch buffet bij Jan Visser tot uiterlijk 25 oktober 18.00 uur:

tel.: 071-5768386

mobiel: 06-55100485

email: tc.visser@planet.nl

 

Komt allen naar de Slotmanifestatie.

 

De Wedstrijdcommissie,

12-10-2019

ETIQUETTE !!!

Nog eens een keer: Etiquette op de baan

 

Het blijkt dat er nog steeds leden met golfpermissie zijn die niet bekend zijn met de golfetiquette, waardoor zich onveilige situaties voordoen. Hierbij geven wij een aantal voorbeelden van do’s en don’ts.

 

1.      Bij elke par 3 hole mag pas worden afgeslagen als de voorgaande speler(s) de green hebben verlaten. Dus niet: “die afstand haal ik toch nooit” bijvoorbeeld hole 7. Je weet nooit of je toevallig toch verder slaat!

2.      Roep bij elke afzwaaier: “FORE”. Als iemand in de buurt staat is hij/zij gewaarschuwd.

3.      Kijk extra goed uit in moeilijk overzichtelijke situaties, bijvoorbeeld hole 8.

4.      Sta je ergens, zorg dat jouw tas goed zichtbaar is vanaf de teebox (afslag), er zijn stukken van hole 8 die moeilijk vanaf de teebox te zien zijn.

5.      Kijk nog eens goed naar de lokale voorrangsregels: green hole 4 pas betreden nadat hole 7 heeft afgeslagen; hole 7 eerst kijken of er iemand op de green van hole 4 staat.

 

Als iedereen zich aan deze regels houdt leidt dat tot een maximale veiligheid op de baan.

foto's

25-08-2019

OPROEP !!!

Het Bestuur van VGC is op zoek naar vrijwilligers die graag een

bijdrage zouden willen leveren aan de activiteiten van VGC. We denken

hierbij aan financiën, communicatie (nieuwsbrieven etc), marketing

(sponsoring)

Geinteresseerde leden worden verzocht om contact op te nemen met Flip

Rothbarth (voorzitter) of Tineke van Rijn (secretaris)