Nieuws

foto's

17-06-2019

Strokeplay kampioenschap 2019

Uitslag: Dames: 1 Kimberly van Zijp, 2 Anne van Dijken, 3 Carmen Dijksterhuis

Heren: 1 Rob Jongbloed, 2 Theo Ouwerkerk, 3 Rob de Roode

foto's

11-06-2019

Team-competitie 2019

 

Het team van The Spitfires

Is de uiteindelijke winnaar van de Teamcompetitie 2019 geworden

 De 13e editie van deze Teamcompetitie was heel geslaagd en werd onder prima weersomstandigheden gespeeld op de mooie en ook steeds weer uitdagende baan van Het Wedde.

 

Bij de prijsuitreiking werden na de gebruikelijke eerbetuigingen en prijzen, de deelnemende dames extra in de bloementjes gezet.

 

 

Plaats

 

Code

 
Teamnaam

 

Punten

Aantal gespeelde wedstrijden

1

B

The Spitfires

39

4

2

C

Dabbeljoesie

33

4

3

A

A-Team

33

4

4

D

The Winners

28

4

5

E

Strevenshofteam

26

4

 

 

 

 

 

 

 

 

10-06-2019

Benefietwedstrijd Stichting Handicart

Benefietwedstrijd Stichting Handicart

Op maandag 11 juni, tweede Pinksterdag, werd traditiegetrouw de jaarlijkse clubwedstrijd gespeeld op golfbaan het Wedde met als doel geld in te zamelen voor de Stichting Handicart. Deze Stichting bestaat al meer dan dertig jaar en de missie is mobiliteit te verschaffen aan mindervalide golfers om hen daarmee in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Daarmee geeft de stichting deze groep golfers de mogelijkheid zowel lichamelijk als ook geestelijk actief te blijven. De Stichting zet zich landelijk in om zoveel mogelijk Handicarts te verwerven, te onderhouden  en voor de pashouders beschikbaar te stellen op zoveel mogelijk banen tegen een scherp tarief. De doelstellingen kunnen  uitsluitend worden gerealiseerd middels ruime donaties aan de Stichting door zowel de pashouders als andere donateurs. Landelijk zijn er 759 handicarts in gebruik bij in totaal 113 golfclubs. Daarnaast heeft de Stichting Handicart afspraken met golfbanen waar buggy’s in eigenbeheer aanwezig zijn en waar Handicart pashouders tegen een gereduceerd tarief een buggy kunnen huren.

Dankzij het grote aantal deelnemers (42!) aan de wedstijd op tweede Pinksterdag kon een aanzienlijk bedrag worden opgehaald met het verhoogde bedrag voor inschrijving en extra donaties van een aantal deelnemers. Samen met de financiële  bijdrage van het bestuur van de Voorschotense Golfclub kan de Stichting dan ook een mooi bedrag van € 540 tegemoet zien.

Ieder jaar worden op ruim 120 golfbanen in Nederland voorrondes gespeeld voor de Handicart Trofee. De beste twee spelers van iedere  wedstrijd verdienen een plaats in één van de vier regiofinales. Voor onze regio gaat die 20 september plaatsvinden op Golfclub Zeegersloot. De Voorschotense Golfclub zal dan worden vertegenwoordigd door de winnaars van de voorronde op golfbaan Het Wedde en dat zijn Jan en Thea Visser (45 punten). De tweede plaats werd behaald door Kees Winters en Petra Jongbloed(43 punten). Op de derde plaats eindigden Hans en Carmen Dijksterhuis (42 punten).

Op bijgaande  foto staan alle winnaars en (met pet) de consul van de Stichting Handicart bij de VGC, Ed Robberegt. Bij hem kunnen leden van de VGC terecht met vragen over alle zaken die betrekking hebben op het verkrijgen van een pasje, over donaties en alle andere zaken rond de Handicarts.

foto's

28-05-2019

Pitchmarks repareren

U WILT TOCH OOK NIET DAT UW PUT PLOTSELING VAN RICHTING VERANDERT ??

REPAREER AUB UW PITCHMARKS !!

30-03-2019

Open dag golfbaan Het Wedde

Open dag golfbaan Het Wedde

Voorschoten – Over enkele weken is het weer zover; de open dag op golfbaan Het Wedde. Op zaterdag 13 april 2019 stelt golfbaan Het Wedde haar baan open voor iedereen die wil kennismaken met de golfsport.
 
Leden, niet-leden, familie, vrienden, buren en kennissen zijn allen welkom op golfbaan Het Wedde. Medewerkers van Sportfondsen Voorschoten (baanexploitant), vrijwilligers van de Voorschotense Golf Club (VGC) en golfprofessional Anneke Soonius van Golf4Iedereen staan voor u klaar om u te vertellen over de uitdagende 9 holes PAR3 baan, de club en de golfschool.
 
In samenwerking met onze homeclub en pro hebben wij een leuk programma samengesteld zodat u kennis kunt maken met onze pro, de baan, de club en/of de golfsport in het algemeen. Zo kunt u deelnemen aan clinics putten, chippen en afslaan maar ook enkele holes de baan in met een pro!
 
Programma:
10.00 uur – Start Open Golfdag Golfbaan Het Wedde
10.30 – 12.00 uur Afslaan, chippen en putten onder begeleiding van VGC en Golf4Iedereen
12.00 – 13.00 uur Enkele holes spelen onder begeleiding van Golf4Iedereen
13.00 – 14.00 uur Afslaan, chippen en putten onder begeleiding van VGC en Golf4Iedereen
14.00 – 15.00 uur Enkele holes spelen onder begeleiding van Golf4Iedereen
15.00 uur – Einde Open Golfdag Golfbaan Het Wedde
 
In het bezit van Handicap-54? Speel gratis op golfbaan Het Wedde!
Bent u in het bezit van uw GVB? Haal dan op 13 april 2019 voor 15.00 een gratis greenfeekaart op, na 15.00 uur kunt u hiermee gratis een rondje spelen op Golfbaan Het Wedde.
 
Voor ieder wat wils
Ook aan de 'kleintjes' is gedacht, zij kunnen minigolf spelen! Maar zij mogen uiteraard ook meedoen met de clinics, golf is immers een spel voor jong en oud.
 
Aanbieding
Voor geïnteresseerden ligt er 13 april een leuke aanbieding klaar. Nieuwsgierig? Kom dan op 13 april naar de open dag op golfbaan Het Wedde, Richard Wagnerlaan 85, 2253 CD in Voorschoten.