1e Woensdagochtend inloop in coronatijd!

Beste leden van de VGC,

Afgelopen woensdag 3 juni hebben we weer een wedstrijd gespeeld over 9 holes. Het was wel even spannend hoe dat zou gaan. We moesten ervoor zorgen dat de coronamaatregelen goed nageleefd werden. En gelukkig is dat zeer goed gelukt.

Dat betekent dat er vanaf nu weer elke maandagmiddag een wedstrijd over 18 holes en elke woensdagochtend een wedstrijd over 9 holes gespeeld gaat worden. De spelvorm zal voorlopig ‘stableford individueel’ zijn. Totaal mogen er 27 leden spelen.

Om er aan mee te kunnen doen moet je je inschrijven via de site: voorschotense.e-golf4u/leden. Let daarbij goed op dat de inschrijvingstermijn twee dagen van te voren sluit. En lukt de inschrijving niet? Vraag dan even hulp via de mail of per telefoon. Van iedere wedstrijd krijgen de deelnemers van te voren een speellijst toegestuurd. Daarop kan je zien op welke hole je gaat starten en met wie je in de flight bent.

Wel zijn er regels! Houd altijd anderhalve meter afstand………

Kom op tijd naar de baan zodat die afstand ook gemakkelijk gehouden kan worden. Bij binnenkomst ontsmet je je handen en een schoon (nieuw) balletje. Het balletje leg je in de emmer die daar zal staan en vervolgens pak je een scorekaart van de stapel . Ga dan naar de hole waar je moet starten en blijf onderweg zorgen voor de juiste afstand. Vul daar je kaart in en schrijf er ook de naam van een marker bij. De kaarten worden niet uitgewisseld en ook niet ondertekend. Noteer je eigen scores en ook die van je marker. Het startsein van de wedstrijd zal gegeven worden door middel van een toetersignaal. Let tijdens het spelen op alle aanwijzingen in de baan en sla je een balletje in het water dan heb je pech, want je mag niet vissen. Als je uitgespeeld bent moet je de eindscore doorgeven aan de marshal. en je kaart in een doos leggen.

Vervolgens ga je naar het terras waar je met drie personen aan een tafel kunt zitten. Wil je iets bestellen ga dan alleen naar binnen en zorg ook daar voor anderhalve meter afstand. Op het terras zal bij goed weer de uitslag bekend worden gemaakt. Mocht het onverhoopt erg regenen dan krijg je die uitslag via de mail.

Op deze manier kunnen we weer wedstrijden spelen en houden we ons aan de NGF-voorschriften. Mochten er nog vragen zijn neem dan gerust contact met mij op, e-mail: jeannekedenooijer@gmail.com of telefoon: 0653653367.

Veel golfplezier!

Namens de wedstrijdcommissie, Jeanneke de Nooijer